Nyheter/rapporter

Senaste pressmeddelanden och rapporter för bevakat bolag.

Datum Källa Rubrik Typ Alternativ
2024-04-18 ALM Equity ALM Equity AB (publ) får obligationsinnehavares godkännande av ändringar av obligationsvillkor med anledning av föreslagen fusion Pressreleaser Visa Stäng
2024-04-18 ALM Equity ALM Equity AB (publ): Årsredovisning 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2024-03-28 ALM Equity ALM Equity kommenterar förslaget om fusion med Svenska Nyttobostäder och bjuder in till presentation av förslaget Pressreleaser Visa Stäng
Pressreleaser | 28 Mar 2024 | Alm Equity

ALM Equity kommenterar förslaget om fusion med Svenska Nyttobostäder och bjuder in till presentation av förslaget

ALM Equity publicerar genom detta pressmeddelande sammanfattande kommentarer till förslaget om fusion. För fullständig information om förslaget hänvisas till det pressmeddelande som publicerades tidigare idag och det fusionsdokument som avses publiceras omkring den 7 maj 2024.

Tydligare fokus på utveckling och expansion av egen verksamhet
Efter att under de senaste åren ha omstrukturerat stora delar av verksamheten inom ALM Småa Bostad till innehav i intressebolag, innebär fusionen att ALM Equity nu riktar om fokus mot att utveckla och expandera bolagets egna verksamheter samtidigt som operativa kassaflöden genereras. Efter fusionen kommer det nya ALM Equity att äga en egen portfölj om totalt cirka 3 300 förvaltningsbostäder, som antingen är färdigställda eller nära färdigställande, och från Svenska Nyttobostäder tillförs cirka 2 100 byggrätter som är redo för produktionsstart. ALM Equity kommer att bygga och utveckla byggrättsportföljen samtidigt som den kompletterande förvaltningsverksamheten effektiviseras. Detta skapar en god balans mellan löpande kassaflöden från förvaltning och transaktionsflöden från fastighetsutveckling.

Avsikten med innehaven i Klövern och Aros Bostad är att behålla dem så länge ALM Equity bedömer att bolaget kan skapa mervärde i innehaven.

Plan för utveckling av tillgångarna
ALM Equitys avsikt för tillgångarna i Svenska Nyttobostäder är att minska förvaltningsportföljen till närmare 2 300 bostäder genom att sälja drygt 1 000 bostäder som bostadsrätter. Försäljningsvärdet bedöms uppgå till cirka 3,2 mdkr med en skuldsättning på cirka 1,9 mdkr. Avyttringen avses att genomföras under en treårsperiod och bedöms få en likviditetseffekt på cirka 1,3 mdkr och en positiv resultateffekt på cirka 0,4 mdkr.

Byggrättsportföljen avses att utvecklas för att säljas externt som bostadsrätter eller förvaltningsobjekt. Försäljningsvärdet bedöms uppgå till cirka 6,3 mdkr och förväntas över tid kunna frigöra likvida medel om cirka 2,3 mdkr samt få en positiv resultateffekt på cirka 1,1 mdkr. Utvecklingen av byggrättsportföljen planeras ske under en sexårsperiod.

Den totala nettolikviditetseffekten av dessa åtgärder bedöms uppgå till cirka 3,6 mdkr efter amortering av skulder på cirka 2,0 mdkr. Överskottet avses att användas till återbetalning av skulder eller investeringar i nya och kvarvarande tillgångar.

Den förväntade kvarvarande förvaltningsportföljen om närmare 2 300 bostäder efter dessa åtgärder värderas för närvarande till cirka 4,5 mdkr, motsvarande en direktavkastning om cirka 4,5 procent och ett löpande driftnetto på cirka 200 mkr. Skuldsättningen beräknas uppgå till cirka 3 mdkr med en belåningsgrad på cirka 67 procent. Den långsiktiga planen är att öka driftnettot genom att optimera intäkter och kostnader inom den löpande förvaltningsverksamheten.

”Redan nu finns en grundplan för varje tillgång i Svenska Nyttobostäders portfölj som vi är beredda att arbeta hårt för att förverkliga. Vid fullt genomförande uppskattar vi att vår handlingsplan för de olika delarna kan skapa värden om sammanlagt cirka 5 mdkr över tid. Satt i relation till antalet stamaktier i ALM Equity efter genomförd fusion innebär det att vår bedömning är att tillförandet av Svenska Nyttobostäders tillgångar till ALM Equity över tid kan skapa aktieägarvärden om cirka 300 kr per stamaktie i nya ALM Equity” säger Maria Wideroth, Styrelseordförande i ALM Equity.

ALM Equity efter fusionen
Organisatoriskt kommer nya ALM Equity efter fusionen att ha egna större operativa verksamheter inom tre verksamhetsområden:

  • Entreprenad som redan vid årsskiftet hade en orderstock om cirka 1,6 mdkr.
  • Förvaltning med en portfölj om närmare 2 300 bostäder för långsiktig förvaltning.
  • Fastighetsutveckling med en portfölj om cirka 3 900 enheter, varav drygt 1 000 är färdiga bostäder som avses ompaketeras och säljas som bostadsrätter, 2 100 byggrätter är redo för byggstart och ytterligare närmare 800 byggrätter är under utveckling.

ALM Equity har sedan starten av bolaget ständigt utvecklats genom förmågan att hitta möjligheter och skapa värden när marknadsförutsättningarna funnits. ALM Equitys bedömning är att marknaden har bottnat ur och att vi framåt kan förvänta oss en högre riskaptit med både fler transaktioner och successiv ökning av byggstarter. Genom fusionen med Svenska Nyttobostäder bedöms de värden som finns i bolaget kunna få bästa möjliga utväxling när marknaden vänder. ALM Equity ser även över möjligheten att genomföra ett listbyte till Nasdaq Stockholm under 2025 för att skapa bättre förutsättningar för likviditet i aktierna.

Sammanfattningsvis är rationalen bakom förslaget att skapa bästa möjliga värde för samtliga aktieägare i bolagen.

Inbjudan till presentation av förslaget
CFO John Sjölund kommer att presentera fusionen vid en direktsänd presentation (på Youtube) tillsammans med Carnegie klockan 10.00 (CET) den 28 mars 2024.
Presentationen kommer att hållas på svenska. Under presentationens gång finns möjlighet till att skriftligen ställa frågor via chattfunktionen på Youtube.
Anslutning till presentationen sker genom att klicka på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=36tAVWurISs

Presentationen kommer även finnas tillgänglig på bolagets hemsida.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Maria Wideroth, styrelseordförande i ALM Equity, Telefon: +46 708 25 53 35, E-mailadress: Maria.Wideroth@landahl.se.

Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 28 mars 2024 kl. 08:00.
 

Viktig information
I informationen nedan syftar ”detta pressmeddelande” på detta dokument, dess innehåll eller del därav, muntliga presentationer, frågestunder och skriftligt eller muntligt material som diskuteras eller distribueras i anslutning därtill. Detta pressmeddelande är inte en kallelse till en bolagsstämma eller ett fusionsdokument. Detta pressmeddelande är inte heller ett erbjudande att sälja, eller en anfordran eller en inbjudan om att lämna ett erbjudande att köpa, förvärva eller teckna sig för, värdepapper, eller en uppmuntran att göra någon investering, och det kommer inte att ske någon försäljning av värdepapper i jurisdiktioner där ett sådant erbjudande, anfordran eller försäljning skulle vara otillåten utan registrering eller kvalifikation enligt sådan jurisdiktions värdepappersrättsliga lagar. Beslut avseende den föreslagna Fusionen ska uteslutande fattas på grundval av information som anges i de faktiska kallelserna till ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders bolagsstämmor, såsom tillämpligt, fusionsplanen och fusionsdokumentet beträffande Fusionen, samt på självständiga analyser av informationen däri.

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur associerad med kända och okända risker, osäkerhetsmoment, antaganden och andra faktorer, eftersom den avser förhållanden och är beroende av omständigheter som inträffar i framtiden, oavsett om de är inom eller utom respektive bolags eller det kombinerade bolagets kontroll. Sådana faktorer kan medföra att de faktiska resultaten, prestationen och den faktiska utvecklingen kan komma att avsevärt avvika från vad som uttryckts eller antytts i den framåtriktade informationen. Trots att respektive bolags ledning anser att deras förväntningar som anges i den framåtriktade informationen är rimliga baserat på sådan information som är tillgänglig för dem, ges inte någon garanti för att sådan framåtriktad information kommer att visa sig vara korrekt. Otillbörlig vikt ska inte fästas vid framåtriktad information. Den framåtriktade informationen gäller endast per dagen för detta pressmeddelande och varken ALM Equity eller Svenska Nyttobostäder åtar sig någon skyldighet att uppdatera den framåtriktade informationen. ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders tidigare resultat lämnar inte någon garanti för, och utgör inte någon förutsägelse om, det kombinerade bolagets framtida resultat. ALM Equity, Svenska Nyttobostäder och deras respektive dotterbolag, ledande befattningshavare, anställda och ombud åtar sig vidare inte någon skyldighet att granska, uppdatera eller bekräfta förväntningar eller uppskattningar, eller revidera framåtriktad information för att reflektera händelser som inträffar, eller omständigheter som uppkommer, i förhållande till innehållet i pressmeddelandet. Det är vidare inte säkert att Fusionen kommer att genomföras på det sätt och inom den tidsram som beskrivs i detta pressmeddelande eller överhuvudtaget.

2024-03-28 ALM Equity ALM Equity och Svenska Nyttobostäder föreslås gå samman Pressreleaser Visa Stäng
2024-02-26 Penser Access by Carnegie Penser Access by Carnegie: Intervju med ALM Equity - Carnegie Investment Bank - 26 feb 2024 Pressreleaser Visa Stäng
2024-02-26 Penser Access by Carnegie Penser Access by Carnegie: Alm Equity - En utmanade marknad skapar fortsatt osäkerhet Pressreleaser Visa Stäng
2024-02-23 Carlsquare Carlsquare: Analysuppdatering ALM Equity, kv4 2023: Fortsätter att utveckla sina innehav Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-22 Carlsquare Carlsquare: Första Intrycket ALM Equity, kv4 2023: Konsoliderar verksamheten med ett större intressebolag Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-22 ALM Equity ALM Equity AB (publ): Bokslutskommuniké 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-15 ALM Equity Inbjudan till ALM Equitys presentation av bokslutskommuniké för perioden januari-december 2023 Pressreleaser Visa Stäng
2023-11-30 ALM Equity ALM Equity AB (publ) byter likviditetsgarant och Certified Adviser till Carnegie Investment Bank AB (publ) Pressreleaser Visa Stäng
2023-11-13 Carlsquare Carlsquare: Analysuppdatering ALM Equity, kv3 2023: Stärkt kassa bra att ha i svag byggmarknad Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-10 Penser Access Penser Access: Intervju med ALM Equity - Erik Penser Bank - 9 november 2023 Pressreleaser Visa Stäng
2023-11-10 Penser Access Penser Access: NAV pressas av osäker fastighetsmarknad - Alm Equity Pressreleaser Visa Stäng
2023-11-09 Carlsquare Carlsquare: Första Intrycket ALM Equity, kv3 2023: Sämre resultat än väntat, men en krigskassa på 1,1 mdr SEK Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-09 ALM Equity ALM Equity AB (publ): Delårsrapport januari-september 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-02 ALM Equity Inbjudan till ALM Equitys presentation av delårsrapporten för perioden januari-september 2023 Pressreleaser Visa Stäng
2023-08-17 ALM Equity ALM Equitys avyttring av delar av innehavet i Klövern AB genomförd Pressreleaser Visa Stäng
2023-07-24 Carlsquare Carlsquare: Analysuppdatering ALM Equity, kv2 2023: Bra resultat i kärnrörelsen- sämre för innehaven Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-07-21 Penser Access Penser Access: Intervju med ALM Equity - Erik Penser Bank - 21 juli 2023 Pressreleaser Visa Stäng
2023-07-21 Penser Access Penser Access: Tungt kvartal med lite ljus i tunneln, men inte där än - Alm Equity Pressreleaser Visa Stäng
2023-07-20 Carlsquare Carlsquare: Första Intrycket ALM Equity, kv2 2023: Bra omsättning och resultat i moderbolaget före eo-poster Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-07-20 ALM Equity ALM Equity AB (publ): Halvårsrapport januari-juni 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-07-18 ALM Equity ALM Equitys dotterbolag 2xA Entreprenad tecknar entreprenadavtal till ett värde om cirka 1 550 Mkr Pressreleaser Visa Stäng
2023-07-11 ALM Equity ALM Equity AB (publ) offentliggör att teckning och tilldelning har skett i riktad nyemission Pressreleaser Visa Stäng
2023-07-10 ALM Equity ALM Equity AB (publ) genomför en riktad nyemission av stamaktier Pressreleaser Visa Stäng
2023-07-04 Carlsquare Carlsquare: Mrkt BUZZ Alm Equity: Försäljning i Klövern frigör likviditet Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-07-03 ALM Equity ALM Equity säljer del av innehavet i Klövern för ca 1,2 mdkr Pressreleaser Visa Stäng
2023-05-23 ALM Equity Kommuniké från årsstämma i ALM Equity AB (publ) Pressreleaser Visa Stäng
2023-05-15 Penser Access Penser Access: Förändringsarbete med fokus på långsiktigt värdeskapande - ALM Equity Pressreleaser Visa Stäng
2023-05-15 Carlsquare Carlsquare: Analysuppdatering Alm Equity, kv1 2023: Den anpassningsbara bostadsutvecklaren Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-12 Penser Access Penser Access: Intervju med ALM Equity - Erik Penser Bank - 11 maj 2023 Pressreleaser Visa Stäng
2023-05-11 Carlsquare Carlsquare: Första Intrycket Alm Equity, kv1 2023: Ett kvartal präglat av låg byggaktivitet Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-11 ALM Equity ALM Equity AB (publ): Delårsrapport januari-mars 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-10 ALM Equity ALM Equity AB (publ) fastställer avstämningsdag för utdelning av Aros Bostadsutveckling AB (publ) Pressreleaser Visa Stäng
2023-05-10 ALM Equity ALM Equity AB (publ): Kommuniké från extra bolagsstämma Pressreleaser Visa Stäng
2023-05-02 ALM Equity ALM Equitys dotterbolag ALM Småa Bostad frånträder projektportfölj Pressreleaser Visa Stäng

Kommande händelser

7 May 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q1
17 May 2024 | Årligutdelning
18 Jul 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q2
25 Oct 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q3
20 Feb 2025 | Bokslutskommuniké 2024