Datum Källa Rubrik Typ Alternativ
2024-05-06 Alzinova BioStock: Alzinovas avgående vd kommenterar bolagets potential Pressreleaser Visa Stäng
2024-04-26 Alzinova KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I ALZINOVA AB (PUBL) Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
Pressreleaser | 26 Apr 2024 | Alzinova

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I ALZINOVA AB (PUBL)

Aktieägarna i Alzinova AB (publ), org.nr 556861-8168, (”Bolaget”) kallas till årsstämma den 29 maj 2024 kl. 13.00 i Chalmersska Huset i Göteborg (adress Södra Hamngatan 11). Rösträttsregistrering startar kl. 12.30.

Rätt till deltagande
Rätt att delta vid årsstämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 21 maj 2024, dels anmäler sin avsikt att delta senast den 23 maj 2024. Anmälan ska ske skriftligen via e-post till alzinova@fredersen.se eller per post till Alzinova AB (publ) c/o Fredersen Advokatbyrå, Birger Jarlsgatan 8, 114 34 Stockholm. Vid anmälan ska namn, adress, person- eller organisationsnummer samt telefonnummer, samt, i förekommande fall, antal biträden (högst två) anges.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, dvs. förvarade i en depå genom bank eller värdepappersinstitut, måste registrera aktierna i eget namn för att bli upptagen som aktieägare i framställningen av aktieboken. Sådan registrering, som kan vara tillfällig, måste vara verkställd senast den 23 maj 2024, vilket innebär att aktieägaren i god tid före detta datum måste instruera förvaltaren härom.

Ombud
Om aktieägare avser låta sig företrädas på stämman av ombud ska fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmakten ska vara skriftlig, daterad och undertecknad av aktieägaren. Om aktieägaren är en juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas anmälan. Fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar bör i god tid före stämman insändas till Bolaget på den ovan angivna adressen. Om fullmakt och andra behörighetshandlingar inte insänts i förväg ska dessa kunna uppvisas vid stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos Bolaget och på www.alzinova.com och sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning
1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Val av en eller två justeringspersoner
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Framläggande av årsredovisningen och revisionsberättelsen
8. Beslut om
a) fastställelse av resultaträkningen och balansräkningen  
b) dispositioner av Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen
c) ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören
9. Beslut om antal styrelseledamöter, styrelsesuppleanter och revisorer
10. Fastställelse av styrelse- och revisorsarvoden
11. Val av styrelseledamöter och styrelsesuppleanter
Styrelseledamöter
11.1Julian Aleksov (omval)
11.2 Anders Blom (omval)
11.3 Per-Göran Gillberg (omval)
11.4 Clas Malmeström (omval)
11.5 Carol Routledge (omval)
11.6 Anders Waas (omval)
Styrelsesuppleanter
11.7 Anders Sandberg (omval)
12. Val av styrelseordförande
Julian Aleksov (omval)
13. Val av revisor
Ernst & Young Aktiebolag (omval)
14. Beslut om principer för utseende av valberedning
15. Beslut om riktad nyemission av aktier
16. Beslut om ändring av bolagsordningen
17. Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier eller teckningsoptioner
18. Stämmans avslutande

Beslutsförslag

Valberedningens förslag (punkt 2 samt 9-14)
Valberedningen som bestått av Anders Blom (utsedd av Maida Vale Capital AB), Anders Waas (utsedd av MIVAC Development AB) samt Stuart Kinner (utsedd av MGC Capital Ltd), föreslår:
att Julian Aleksov väljs till stämmoordförande,
att styrelsen ska bestå av sex (tidigare sju) ledamöter,
att en styrelsesuppleant ska väljas,
att ett registrerat revisionsbolag utan revisorssuppleant ska utses,
att styrelsearvode ska utgå med 200 000 kr (tidigare 200 000 per år 2023) till styrelseordförande och med 100 000 kr (tidigare 100 000 per år 2023) vardera till övriga styrelseledamöter,
att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning,
att Julian Aleksov, Anders Blom, Per-Göran Gillberg, Clas Malmeström, Carol Routledge och Anders Waas omväljs, och att Anders Sandberg omväljs till styrelsesuppleant, för tiden intill slutet av nästa årsstämma,
att Julian Aleksov väljs till styrelseordförande,
att Ernst & Young Aktiebolag omväljs till revisionsbolag (Ernst & Young Aktiebolag har upplyst att auktoriserade revisorn Linda Sallander fortsätter som huvudansvarig revisor om stämman beslutar enligt förslaget), samt
att de principer för utseende av valberedning som antogs på årsstämman 2019 ska fortsätta att gälla även inför årsstämman 2025.

Styrelsens förslag

Beslut om dispositioner av Bolagets resultat (punkt 8.b)
Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2023.

Beslut om riktad nyemission av aktier (punkt 15)
Den nyemission av aktier med företrädesrätt för aktieägarna som beslutades av styrelsen den 26 april 2024 (” Företrädesemissionen ”) har säkerställts till cirka 85 procent genom emissionsgarantier, som lämnats av både aktieägare och externa investerare. För emissionsgarantierna utgår en garantiprovision som uppgår till tjugo (20) procent av det garanterade beloppet för det fall garanten väljer att erhålla garantiprovision i form av aktier. För att möjliggöra för Bolaget att betala garantiprovisionen i form av aktier, för det fall någon av garanterna väljer det alternativet, föreslår styrelsen följande. (Då närstående till Bolaget ingår i garantikonsortiet, krävs för giltigt beslut att det biträds av aktieägare företrädande minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de på bolagsstämman företrädda aktierna.)

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en nyemission av aktier (” Ersättningsemissionen ”), med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt enligt följande.

1. Aktiekapitalet ökas med högst 1 700 174,546 kronor genom emission av högst 6 464 542 aktier.

2. Rätt att teckna aktier ska, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, tillkomma de garanter som Bolaget ingått garantiavtal med i syfte att säkerställa Företrädesemissionen. Syftet med Ersättningsemissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att eventuell garantiersättning till garanterna ska kunna erläggas genom emission av aktier vilket styrelsen anser gynnsamt för Bolagets aktieägare då det verkar positivt på Bolagets likviditet.

3. Teckningskursen för varje aktie ska uppgå till 0,90 kronor. Teckningskursen i Ersättningsemissionen förhandlades på armlängds avstånd i samband med upphandlingen av garantiåtagandena, vilket skedde i samråd med den finansiella rådgivaren och efter en analys av sedvanliga marknadsfaktorer. Styrelsens bedömning är att teckningskursen, och övriga villkor i Ersättningsemissionen, mot denna bakgrund är marknadsmässig.

4. Den del av teckningskursen för aktierna som överstiger aktiens kvotvärde ska tillföras den fria överkursfonden.

5. Teckning av emitterade aktier ska ske på teckningslista senast den 5 juli 2024. Styrelsen äger rätt att förlänga tiden för teckning.

6. Betalning för tecknade aktier ska erläggas genom kvittning senast den 5 juli 2024, varvid kvittning av teckningslikvid kan ske till högst det belopp som motsvarar den teckningsberättigades fordran enligt ingånget garantiavtal. De sammanlagda fordringarna uppgår till 5 818 089,24 kronor. Överteckning kan inte ske. Kvittning verkställs genom aktieteckning. Styrelsen äger rätt att förlänga tiden för betalning.

7. De nya aktierna ska berättiga till utdelning den första avstämningsdagen för utdelning avseende aktier som infaller närmast efter att de registrerats hos Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

Bolagets verkställande direktör ska vara bemyndigad att vidta de smärre formella justeringarna av beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 16)
Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om ändring av bolagsordningen enligt följande:

Gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningens §4 föreslås ändras på följande sätt: ”Aktiekapitalet utgör lägst 21 040 000 kr och högst 84 160 000 kr”

Vidare föreslås gränserna för antalet aktier i bolagsordningen §5 ändras på följande sätt: ”Antalet aktier i Bolaget ska vara lägst 80 000 000 och högst 320 000 000

Beslut om bemyndigande för styrelsen att emittera aktier eller teckningsoptioner (punkt 17)
Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar om att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier och/eller teckningsoptioner i Bolaget. Bemyndigandet ska innefatta rätt att besluta om emission mot kontant betalning, betalning med apportegendom eller betalning genom kvittning eller i annat fall på villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket 1–3 och 5 aktiebolagslagen. 

Det totala antalet aktier som ska kunna ges ut, eller, vid emission av teckningsoptioner, tillkomma efter utnyttjande, med stöd av bemyndigandet i denna punkt ska inte vara begränsat på annat sätt än vad som följer av bolagsordningens vid var tid gällande gränser för aktiekapitalet och antalet aktier. 
 
Skälet till förslaget och möjligheten till avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att kunna bredda och stärka ägarkretsen med strategiska aktieägare, anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital, öka likviditeten i aktien, genomföra företagsförvärv eller anskaffa eller möjliggöra anskaffning av kapital för företagsförvärv.
 
Bolagets verkställande direktör ska vara bemyndigad att vidta de smärre formella justeringar av beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering hos Bolagsverket.

Majoritetskrav
För giltiga beslut under punkterna 16 och 17 krävs att de biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna. För giltigt beslut under punkt 15 krävs att det biträds av aktieägare med minst nio tiondelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Övrig information
Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 44 531 265. Bolaget innehar inga egna aktier.

Årsredovisning och revisionsberättelse, fullmaktsformulär samt relaterade handlingar kommer att hållas tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets hemsida åtminstone tre veckor före stämman. Handlingarna sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Aktieägarna erinras om sin rätt att begära upplysningar enligt 7 kap 32 § aktiebolagslagen. 

Bolaget har sitt säte i Göteborg.

Behandling av personuppgifter
För information om hur dina personuppgifter behandlas se
https://www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf  

Göteborg i april 2024
Alzinova AB (publ)
Styrelsen

2024-04-26 Alzinova NOTICE OF ANNUAL GENERAL MEETING IN ALZINOVA AB (PUBL) Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-26 Alzinova Styrelsen beslutar om en företrädesemission av aktier om cirka 34,4 MSEK Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-26 Alzinova The Board of Directors resolves on a rights issue of shares of approximately SEK 34.4 million Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-25 Alzinova Kristina Torfgård lämnar VD-posten på Alzinova AB i juli 2024 Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-25 Alzinova Kristina Torfgård leaves the CEO position at Alzinova AB in July 2024 Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-22 Alzinova BioStock: Alzinovas CSO kommenterar nya analysdata för ALZ-101 i Alzheimers sjukdom Pressreleaser Visa Stäng
2024-04-11 Alzinova Alzinova: Fördjupad analys påvisar positiv trend för biomarkörer Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-11 Alzinova Alzinova: In-depth analysis shows positive trend in biomarkers Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-10 Alzinova BioStock: Alzinova når ytterligare milstolpe i Alzheimerstudie Pressreleaser Visa Stäng
2024-04-04 Alzinova Alzinova - All patients in the extension part of the phase 1b study have received their last dose Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-04-04 Alzinova Alzinova - Samtliga patienter i fas 1b-studiens förlängningsdel har fått sin sista dos Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-03-08 Alzinova Alzinova appoints Erik Kullgren as interim CFO Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-03-08 Alzinova Alzinova utser Erik Kullgren som interim CFO Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-03-05 Alzinova Alzinova presenterar på investerarträffar i mars Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-03-05 Alzinova Alzinova presents at investor meetings in March Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-03-04 Alzinova BioStock: Alzinova siktar på partnerskap för Alzheimerstudien Pressreleaser Visa Stäng
2024-02-29 Penser Future by Carnegie Penser Future by Carnegie: Alzinova - Huvudfokus för 2024 är att teckna ett partneravtal Pressreleaser Visa Stäng
2024-02-28 Redeye Redeye: Alzinova Q4 – With wind in the sails Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-28 Alzinova Alzinova offentliggör bokslutskommuniké för 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-28 Alzinova Alzinova publishes Year-end report 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-16 Alzinova BioStock: Alzinova får grönt ljus att öka dosen i Alzheimerstudie Pressreleaser Visa Stäng
2024-02-13 Alzinova Alzinova receives regulatory approval to evaluate a higher dose Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-13 Alzinova Alzinova får myndighetsgodkännande att utvärdera en högre dos Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-02-07 Alzinova Alzinova till BioStock: "Vi har ett starkt case med vår Alzheimerkandidat" Pressreleaser Visa Stäng
2024-01-30 Alzinova Alzinova: Primary analysis confirms positive phase 1b results with ALZ-101 against Alzheimer’s Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-01-30 Alzinova Alzinova: Primär analys bekräftar positiva fas 1b-resultat med ALZ-101 mot Alzheimers Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2024-01-08 Alzinova BioStock: Alzinova's CMO wants to bring forward a vaccine against Alzheimer's Pressreleaser Visa Stäng
2023-12-11 Penser Future by Carnegie Penser Future by Carnegie: Alzinova - Therapeutic Alzheimer's vaccine in the spotlight Pressreleaser Visa Stäng
2023-12-07 Penser Future by Carnegie Penser Future by Carnegie: Intervju med Alzinova - Carnegie Investment Bank - 7 dec 2023 Pressreleaser Visa Stäng
2023-12-04 Alzinova BioStock: Alzinovas vd kommenterar positiva topline-data Pressreleaser Visa Stäng
2023-12-04 Redeye Redeye: Alzinova - Positive topline results Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-12-01 Penser Future by Carnegie Penser Future by Carnegie: Positiva topline-resultat från den kliniska fas Ib-studien - Alzinova Pressreleaser Visa Stäng
2023-12-01 Alzinova Alzinovas CFO avser gå i pension och Bolaget inleder rekryteringsprocessen för en efterträdare Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-12-01 Alzinova Alzinova's CFO plans for retirement and the Company initiates a recruitment process for a successor Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-29 Alzinova Alzinova announces positive phase 1b results with the vaccine candidate ALZ-101 against Alzheimer's disease Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-29 Alzinova Alzinova meddelar positiva fas 1b-resultat med vaccinkandidaten ALZ-101 mot Alzheimers sjukdom Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-21 Penser Future Penser Future: Terapeutiskt vaccin mot Alzheimers sjukdom i fokus - Alzinova AB Pressreleaser Visa Stäng
2023-11-20 Alzinova Alzinova presenterar på Erik Penser Banks Bolagsdag den 23 november Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-20 Alzinova Alzinova presents at Erik Penser Bank's Investor Day on November 23rd Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-06 Alzinova BioStock: Alzinova om förväntningarna inför BIO-Europe Pressreleaser Visa Stäng
2023-11-02 Redeye Redeye: Alzinova Q3 - All eyes on the readout Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-02 Alzinova Alzinova AB delårsrapport för januari - september 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-11-02 Alzinova Alzinova AB interim report January – September 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-10-24 Alzinova Alzinova engages Erik Penser Bank as liquidity provider Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-10-24 Alzinova Alzinova anlitar Erik Penser Bank som likviditetsgarant Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-10-05 Alzinova Alzinova deltar under hösten vid Europas största Life science-konferens och investerarträffar Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-10-05 Alzinova Alzinova will attend Europe's largest Life Science conference and investor meetings this fall Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-09-28 Alzinova BioStock: Alzinova säkrar regulatoriskt stöd från EMA Pressreleaser Visa Stäng
2023-09-26 Alzinova Alzinova receives positive response from the European Medicines Agency EMA Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-09-26 Alzinova Alzinova erhåller positivt svar från European Medicines Agency EMA Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-09-21 Alzinova Alzinova intervjuas hos Redeye i samband med World Alzheimer’s Day Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-09-21 Alzinova Alzinova interviewed by Redeye in connection with World Alzheimer's Day Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-09-11 Alzinova BioStock: Alzinovas vd sammanfattar 2023 och blickar framåt Pressreleaser Visa Stäng
2023-08-25 Alzinova Alzinova inleder samarbete med PolyPeptide Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-25 Alzinova Alzinova initiates collaboration with PolyPeptide Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-17 Redeye Redeye: Alzinova Q2 2023 - Proactive preparations Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-17 Alzinova Alzinova AB delårsrapport för januari - juni 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-17 Alzinova Alzinova AB interim report January – June 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-10 Alzinova BioStock: Alzinova meddelar positiva samtal med FDA Pressreleaser Visa Stäng
2023-08-09 Alzinova Alzinova progresses following positive Pre-IND meeting with FDA Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-09 Alzinova Alzinova avancerar efter positivt Pre-IND-möte med FDA Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-03 Alzinova Alzinova recruits Kirsten Harting as new Chief Medical Officer Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-08-03 Alzinova Alzinova rekryterar Kirsten Harting som ny Chief Medical Officer Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-06-16 Alzinova BioStock: Alzinovas vd om kontakterna med FDA och EMA - BioStock Pressreleaser Visa Stäng
2023-06-13 Alzinova Alzinova submits request for Pre-IND meeting with FDA and applies for EMA Scientific Advice Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-06-13 Alzinova Alzinova ansöker om Pre-IND möte med FDA och EMA Scientific Advice Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-30 Alzinova Bulletin from the annual general meeting of Alzinova AB (publ) Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-30 Alzinova Kommuniké från årsstämma i Alzinova AB (publ) Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-29 Alzinova First patient dosed in the extension part of the phase 1b study with ALZ-101 Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-29 Alzinova Första patienten doserad i förlängningsdelen av fas 1b studien med ALZ-101 Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-17 Redeye Redeye: Alzinova Q1 2023 - Promising clinical progress Pressreleaser Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-17 Alzinova Alzinova AB interim report January – March 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-17 Alzinova Alzinova AB delårsrapport för januari - mars 2023 Rapporter Ladda ner | Visa Stäng
2023-05-10 Alzinova BioStock: Fortsatt robusta interimdata i Alzinovas Alzheimerstudie Pressreleaser Visa Stäng

Kommande händelser

28 May 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q1
29 May 2024 | Årsstämma 2023
30 May 2024 | Årligutdelning
22 Aug 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q2
14 Nov 2024 | Kvartalsrapport 2024-Q3