Senaste analysen | 20 Jul 2022 | Intervacc

Analyskommentar - Försäljningen är ig…

  Intervacc meddelar idag att bolaget fått order på motsvarande ca 3 mkr från sin distributionspartner Dechra Pharmaceuticals avseende leverans av Strangvac, ett vaccin mot den mycket smittsamma och allvarliga…

Läs analysen
Senaste analysen | 9 Jun 2022 | Intervacc

Rider in i en ny fas

  Strangvac börjar sin resa Intervacc går nu in i en ny fas då deras första vaccin Strangvac, mot den smittsamma hästsjukdomen kvarka, börjar säljas i Europa under 2022. Vi…

Läs analysen
Datum Rubrik Alternativ
2022-07-20 Analyskommentar - Försäljningen är igång i Europa Visa Stäng
2022-06-09 Rider in i en ny fas Ladda ner | Visa Stäng
Analys | 9 Jun 2022 | Intervacc

Rider in i en ny fas

 

Strangvac börjar sin resa

Intervacc går nu in i en ny fas då deras första vaccin Strangvac, mot den smittsamma hästsjukdomen kvarka, börjar säljas i Europa under 2022. Vi räknar med att Strangvac kommer att börja säljas i Nordamerika fr.om. 2023. Då kvarka är ett enormt problem, bedömer vi att intresset för Strangvac kommer att vara stort och räknar med att drygt 9 miljoner hästar kommer att vara vaccinerade 2030, motsvararande 2 mdkr i intäkter.

Stor potential för teknikplattformen

Utöver Strangvac har bolaget två intressanta prototypvacciner för gris respektive mjölkko i utvecklingsportföljen som, om de lyckas, har betydande potential och skulle göra Intervacc till ett helt nytt bolag. Trots den stora potentialen och att projekten löper på enligt plan har vi i denna analys inte räknat med några intäkter från dessa, utan de ses som en optionsmöjlighet utöver vår nuvarande värdering.

Motiverat värde 92-102 kr

Affärsmodellen är mycket skalbar och vi räknar med EBIT-marginaler på 60% på lång sikt. I vår DCF-värdering kommer vi fram till ett motiverat värde på 92-102 kr, med en hög WACC på 14% vilken kommer att justeras i takt med att försäljningen kommer i gång. Detta ger multiplar som inte sticker ut jämfört med andra aktörer inom djurhälsa. Största risken till vårt värde är om försäljningsupptaget tar längre tid än väntat.